Fjällflygarna AB
We know mountain flying

Fiske


Här finns allt det goda en spöslitare önskar sig - utrymme och frihet. Och alternativen för den som verkligen vill ta nappatag i fiskrika vattendrag. Mil efter mil med strömmande vatten, eldoradon för den inbitne flugfiskaren. Tiotals fiskrika sjöar för spinnfiskaren och pimplaren. Och här går verkligen de grova fiskarna till - laxöring och röding. Det är därför så många söker sig till Adolfström och så många årligen återvänder. Det har nästan blivit hemmavatten.

Storslaget
Laisälven är ett av de viktigaste källflödena till Vindelälven och Laisdalen är en av de absoluta pärlorna bland våra älvdalar. Vildare och storslagnare än andra. Kanske också mer orört än vanligt. Här, längst upp i älvdalen, slog sig nybyggare ned 1841. Fem generationer senare har ättlingar till den förste nybyggaren etablerat sig som sportfiskespecialister i den traditionsrika fjällbyn Adolfström.

Frihet
Det finns många alternativ i drömmen om den perfekta fiskesemestern. De flesta kan vi ställa till förfogande i Adolfström Laisdalen. Det enklaste behöver inga särskilda arrangemang. Det är att slå sig ned i en av våra högstandardstugor med wc, dusch och komplett kök. Plats för fyra till sex personer. Det är bara ett stenkast till rödingsjön Yraft och övriga fiskfyllda tjärnar. Här platsar hela familjen. Men du kan också vandra omkring ensam och i full frihet. Med tältet, kaffepannan och myggolja från sjö till sjö, från älv till jokk. Bara vildmarken omkring dig, och forsen som du somnar vid till kvällen.

Vill du vara exklusiv?
Men du kan också vara exklusiv om du vill och välja mer avlägsna vatten för din fiskepassion. Vi har en rad alternativ för sjöar och vattendrag där de grova fiskarna går till, röding och laxöring på kanske två kilo eller mer. Väljer du ett sådant alternativ lyfter vi dig och dina kamrater med helikopter över fjälltopparna, rakt in i vildmarken.

En annan exklusiv och oförglömlig variant på fiskeresan är pimpelfisket i juni. Det är grönt i fjälldalarna, men metertjock is på pimpelsjön. Tänk dig att sitta i bara underbyxorna på isen i solskenet med full vinter runtomkring medan grov röding simmar under isen. Myggoljan kan du lämna hemma, men tag istället med dig solskyddsoljan. Solen tar på väldigt hårt i juni när snön glittrar runtomkring.

Pröva våra resurser!
Vi har goda resurser för att tillfredsställa sportfiskarens krav. Inkvarteringsfrågan löser vi med våra högstandardstugor med wc, dusch och komplett kök. Fyra till sex sköna bäddar i en charmig interiör. Transportproblemen löser vi med helikopter. Vi föreslår fiskevatten och beten och vi säljer fiskekort. Vi hjälper till med båtturer och hyr ut båtar.

Vattenflöden
SMHI har en tjänst där man kan se aktuella och historiska flöden i vattendrag. Denna tjänst kan säkerligen vara till hjälp vid planering av fiske.
http://vattenwebb.smhi.se/hydronu/

Fiskekarta
Använd gärna vår fiskekarta för att utforska en del av de mest populära fiskevatten i området. Genom att klicka på respektive fiskesymbol kan du se mer information om respektive vatten samt flygpriser från Adolfström.
OBS Vi reserverar oss för felskrivna priser på hemsidan. Verifiera alltid priserna med kontoret.

Jakt


I trakterna runt Adolfström finns goda möjligheter till småviltsjakt. Vi flyger ut jägare i vildmarken med helikopter samt ordnar kompletta jaktresor tillsammans med lokala entreprenörer där vi eftersträvar hög kvalitet på jakten.
Stacks Image 177

Hyra stuga på fjället


Vi förmedlar uthyrning av vissa stugor på fjället.
Kontakta oss för mer information
Fjällflygarna AB
Adolfström 158
938 93 LAISVALL

Telefon: 0961 - 230 40